Blog

7 Βασικοί λόγοι να επιλέξεις πατώματα Laminate

Αν αναρωτιέσαι κατά πόσο είναι καλή ιδέα να βάλεις laminate πατώματα ή όχι, σου έχουμε καλά νέα: Είναι εξαιρετική ιδέα! Τα πατώματα laminate σου προσφέρουν μια επιλογή που θα διαρκέσει πολύ στο χρόνο και θα σε ξεπληρώσουν τόσο αισθητικά όσο και από άποψη ανθεκτικότητας.

Πατώματα laminate: Τι ακριβώς είναι;

Τα λαμινειτ πατώματα είναι ουσιαστικά δάπεδα με σκληρή επιφάνεια, τα οποία μοιάζουν πραγματικά πολύ με ξύλινο πάτωμα. Πιο συγκεκριμένα, τα πατώματα laminate κατασκευάζονται από αληθινό ξύλο που έχει ανακυκλωθεί σε μορφή υψηλά πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF). Από το ίδιο υλικό που παράγονται τα πατώματα laminate παράγονται τα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Έχοντας ήδη παρουσίαση χρόνων στο χώρο της κατασκευής και της  διακόσμησης, παρόλα αυτά η αρχική ιδέα πίσω από την αρχική ιδεά στα πατώματα laminate ήταν να χρησιμοποιηθεί σαν λιγότερο ακριβό υποκατάστατο του ξύλου.

Τα πατώματα laminate κατασκεύασε πρώτη φορά η σουηδική εταιρεία Perstorp το 1977, και εξήγαγε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κατασκευή του υλικού laminate έχει εξελιχθεί πολύ από την αρχική του μορφή. Σήμερα, οι επιλογές για πατώματα laminate είναι πάμπολλες και μπορείτε να βρείτε επιλογές που να καλύπτουν κάθε είδους αισθητική.

Πατώματα laminate:

Δες τους λόγους για τους οποίους είναι η τέλεια επιλογή για το χώρο σου!

#1 Απίστευτη ποιότητα

Τα laminate πατώματα, και γενικά το λαμινειτ σαν υλικό, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από την αρχική του μορφή, όπως προαναφέρθηκε. Πιο ειδικά, έχει εξελιχθεί πολύ όσον αφορά την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια στο χρόνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στα πατώματα, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε για τοποθέτηση laminate σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια. Έτσι η ανθεκτικότητα του λαμινειτ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν μια πολύ καλή επιλογή για κάθε χώρο.

Η κατασκευή του λαμινειτ είναι τέτοια που δίνει στα πατώματα από υλικό λαμινειτ την σταθερότητα που χρειάζεται ένα πάτωμα. Επιπρόσθετα, δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στην υγρασία και δεν δημιουργούνται ρωγμές.

#2 Πολύ εύκολη συντήρηση

Ένα από τα πλέον πολύ θετικά του να κάνει κάποιος τοποθέτηση laminate πατώματος είναι το πόσο εύκολη είναι η συντήρηση του υλικού λαμινειτ. Ειδικά, σε σύγκριση με τα ξύλινα πατώματα, τα πατώματα laminate δεν θέλουν τόσο πολύ προσοχή. Όταν κάποιος έχει ξύλινο πάτωμα στο χώρο του, πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός να μην πέσει κάποιο υγρό στο πάτωμα και γενικά να είναι προσεχτικός να μην προκαλέσει ζημιά στο πάτωμα. Από την άλλη τα πατώματα laminate δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ούτε να ανησυχούμε για τυχόν λεκέδες.

#3 Μοιάζει σαν αληθινό ξύλο

Τα πατώματα laminate μοιάζουν τόσο πολύ στα αληθινά ξύλινα πατώματα χωρίς όμως να έχουν τα προαναφερθέντα μειονεκτήματα, ούτε το κόστος του ξύλινου πατώματος. Εάν επιλέξετε να κάνετε τοποθέτηση laminate πάτωμα, σας εγγυόμαστε ότι και εσείς οι ίδιοι θα ξεχνιέστε πολλές φορές και θα νομίζετε ότι έχετε ξύλινο πάτωμα. Επιπρόσθετα, είναι μια πολύ καλή περιβαλλοντική λύση αφού μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχει κοπεί κάποιο δέντρο για το πάτωμα σας.

#4 Εύκολη τοποθέτηση

Τα λαμινειτ πατώματα τοποθετούνται πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο είδος πατώματος. Η τοποθέτηση laminate πατώματος είναι εύκολη γιατί οι πλάκες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να τοποθετούνται πανεύκολα. Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε τοποθέτηση laminate πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και χρήμα από το τρίψιμο, τη κόλα κτλ.

#5 Τιμή

Τα πατώματα laminate είναι πολύ πιο οικονομικά από κάθε άλλο είδος πατώματος και ειδικά από το ξύλινο πάτωμα. Παρόλο την οικονομική του τιμή δεν υστερεί σε τίποτα σε ποιότητα.

#6 Επιλογή στιλ

Τα πατώματα laminate είναι διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, είδη επιφάνειας, πάχους και στιλ πλακών. Δίνοντας μας έτσι την επιλογή να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο μας.

#7 Yποαλλεργικό

Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν μέρη να «κρυφτεί» η σκόνη και να παγιδευτεί, αυτό σημαίνει ότι εκτός ότι καθαρίζεται πολύ εύκολα, δεν προκαλεί και αλλεργίες σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, η εσωτερική στρώση του λαμινειτ παρέχει κάλυψη από την υγρασία με αποτέλεσμα να μην καταστρέφεται το λαμινειτ από την υγρασία και να μην συγκεντρώνεται υγρασία που αναπνέουμε.

Λαμινειτ Πατώματα:

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Λαμινειτ Πατώματα: Πλεονεκτήματα

 1. Απίστευτη ομοιότητα με το αληθινό ξύλο στη μισή τιμή του ξύλου.
 2. Καταπληκτική ανθεκτικότητα σε λεκέδες και γρατζουνιές.
 3. Δεν ξεθωριάζει.
 4. Μεγάλη αντοχή στην πρόσκρουση.
 5. Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
 6. Μπορούμε να κάνουμε τοποθέτηση laminate πάτωμα πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
 7. Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.
 8. Γίνεται εύκολη αντικατάσταση όταν το επιθυμήσουμε.

Λαμινειτ Πατώματα: Μειονεκτήματα

 1. Δεν ενδείκνυνται για χώρους με μεγάλη υγρασία.
 2. Το δάπεδο που θα στρωθούν θα πρέπει να είναι λείο.
 3. Η συχνή τριβή με καρέκλες είναι πιθανό να προκαλέσει φθορά.
 4. Η υφή τους είναι πιθανό να μοιάζει τεχνιτή.

Τοποθέτηση Λαμινειτ

Η τοποθέτηση λαμινειτ γίνεται εξαιρετικά εύκολα και δεν χρειάζεται κόλλα. Με αυτή την εύκολη και γρήγορη εργασία, θα έχεις την ζεστή ομορφιά του ξύλου χωρίς ούτε τη τιμή ούτε τα προβλήματα του ξύλου. Πολύ σημαντικό στην τοποθέτηση λαμινειτ είναι να γίνει σωστά. Η τοποθέτηση λαμινειτ γίνεται τοποθετώντας τις πλάκες πλωτά. Ουσιαστικά, η τοποθέτηση γίνεται κουμπώνοντας τις πλάκες. Το πιο μεγάλο σημείο προσοχής στην τοποθέτηση λαμινειτ είναι ο τεχνίτης να έχει λειάνει πολύ προσεκτικά την επιφάνεια πριν γίνει η τοποθέτηση. Γενικά, η τοποθέτηση λαμινειτ είναι πολύ γρήγορη εργασία αν γίνει από σωστό επαγγελματία χωρίς να λερώσουμε πολύ το χώρο μας. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει σχεδόν σε όλα τα δάπεδα.

Laminate
UNI – MAT

Τα προϊόντα της UNI – MAT είναι, τεράστια συλλογή σε δάπεδα Laminate, Γερμανικής κατασκευής, κατάλληλα για οικιακή και επαγγελματική χρήση, ξύλινα προβερνικωμένα δάπεδα μασίφ και ημιμασίφ, επενδύσεις εσωτερικών και εξωτερικών όψεων απο φυσικά και τεχνητά πετρώματα, καθώς και ξύλινα δάπεδα εξωτερικών χώρων (deck) κατάλληλα για πισίνες, βεράντες, μπάνια,σκάφη, κ.τλ.